جزئیــــــــات مقـــــــــــالات

Article Details

ارور EC کولر گازی: علل، رفع و پیشگیری از مشکلات رایج

چهارشنبه ، 21 خرداد ماه ، 13:51 | saji_kk
ارور ec کولر گازی، یکی از ارورهای هشداردهنده ای است که در صفحه نمایشگر انواع مدل های کولر گازی مشاهده می شود. این کد خطا در صورت ایجاد اشکالات کارکردی در قطعات مختلف کولر و همچنین عدم تنظیم فشار مبرد دستگاه صورت می گیرد. برای شناسایی دقیق علت این کد خطا و نحوه رفع آن، لازم است که بررسی تخصصی قطعات خاص انواع مدل های این دستگاه توسط تعمیرکار مجرب انجام بگیرد. مجموعه فرافیکس در این صفحه، شما را با علل ارور EC و نحوه برطرف کردن آن آشنا می سازد.

کد EC ، ارور مشترک برای کولرهای گازی

 

ارور EC کولر گازی

 

یکی از مهمترین و رایج ترین ارورهای که برای کولرهای گازی در هر مدل و برندی رخ می دهد، ارور EC است. این ارور که به منزله کد اخطار دستگاه می باشد، نقص کارکرد سیستم یا قطعات خاصی از کولر را به اطلاع می رساند. سیستم هوشمند تعبیه شده در انواع مدل های این محصول، امکان شناسایی خطای به وجود آمده در سیستم و قطعات آن را فراهم می کند تا کاربر بتواند برای رفع خطای موردنظر و جلوگیری از گسترش آسیب اقدام کند.

یکی از اصلی ترین عامل به وجود آورنده کد خطای EC در انواع کولرهای مدل گازی، تنظیم نبودن میزان فشار گاز مبرد است. به عبارتی در تمامی این دستگاه ها فارغ از مدل و برند، این کد خطا برای نشان دادن عدم توازن فشار گاز رخ می دهد. اما ممکن است با بررسی تخصصی و دقیقی که توسط تعمیرکار انجام می گیرد، نرمال بودن فشار گاز دستگاه تایید شود اما کماکان کد خطای موردنظر در روی صفحه نمایشگر نشان شود. در این زمان باید بررسی های تخصصی تری برای رفع آن صورت بگیرد.

 

علائم ارور EC در انواع کولر گازی

با نمایش کد خطای EC در روی نمایشگر این محصول، علائم دیگری نیز توسط کاربران مورد مشاهده قرار می گیرد که می تواند در شناخت علت این مشکل موثر باشد. این کد خطا به همراه علائم زیر، در این دستگاه بروز پیدا می کند:

  • عدم سرمایش کافی

در این حالت با روشن بودن دستگاه، کولر سرمایش مورد انتظاری را ارائه نمی دهد و هیچ باد خنکی تولید نمی کند.

  • روش و خاموش شدن دائمی کمپرسور

در این حالت، کمپرسور دستگاه به صورت مداوم، روشن و بعد از چند ثانیه خاموش می شود که ادامه دار بودن این روند، آسیب جدی را به کمپرسور وارد می سازد.

  • صدای غیر عادی کولر

در این حالت ممکن است از قسمت کمپرسور و یا لوله ها، صدای غیر عادیشنیده شود.

  • یخ زدگی لوله و اپراتور

کاهش فشار گاز مبرد و به دنبال آن عدم تبخیر مناسب، باعث یخ زدگی لوله ها و همچنین اپراتور می شود.

 

علل ایجاد ارور ec کولر گازی

با توجه به عوامل ارورهای مختلف کولرهای گازی که در دفترچه راهنمای آن ها درج شده است، ارور EC، به عنوان مشکل در فشار گاز دستگاه شناخته می شود. اما تجاربی که توسط تعمیرکاران مجرب به دست آمده است نشان می دهد علت این امر، تنها به فشار گاز مبرد مربوط نیست و قطعات دیگری می تواند در صورت اختلال، باعث نمایش کد خطای ec شوند. از عوامل ایجاد کننده ارور ec کولرهای اینورتر و ساده گازی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

عدم تنظیم فشار گاز مبرد

در صورتی که فشار گاز مبرد در دستگاه بیشتر باشد، ضمن افزایش مصرف برق، خاموش شدن سریع دستگاه به واسطه ترموستات انجام می گیرد تا از کمپرسور محافظت شود. اما در صورتی که فشار گاز مبرد کولر گازی، کم باشد، تبخیر آن توسط اوپراتور انجام نمی شود و ترجیحا هوای گرم محیط داخلی تخلیه نمی گردد. در این حالت، قدرت سرمایشی دستگاه به شدت پایین می آید، لوله ها یخ می زنند و در نتیجه آسیب جدی به کمپرسور کولر وارد می شود.

 

نشتی در مدار لوله کشی گاز مبرد

 

نشتی در مدار لوله کشی گاز مبرد

 

اگر در لوله هایی که گاز مبرد جریان می یابد، نشتی وجود داشته باشد، طبیعتا فشار گاز از تنظیم استاندارد خارج می شود و مشکل افزایش یا کاهش گاز را به وجود می آورد.

 

خرابی سنسور فشار و دمای اوپراتور

در صورت خراب بودن سنسور دمای اپراتور یا سنسور فشار، میزان فشار گاز دستگاه به صورت اشتباه سنجیده می شود که این مورد به برد دستگاه اطلاع رسانی می شود و باعث به وجود آمدن ارور ec کولر گازی می گردد.

 

خرابی در موتور فن

اگر فن کندانسور بیرونی کولر گازی به درستی کار نکند، مشکلاتی اعم از عدم دفع گاز کندانسور، بالا بودن فشار مدار، عدم خنک کردن گاز و همچنین داغ کردن کمپرسور به وجود می آید که این مورد نمایش ارور EC را برای دستگاه به وجود می آورد.

 

معیوب بودن خازن

 

معیوب بودن خازن

 

کد خطای ec کولر گازی در اثر خراب شدن خازن نیز رخ می دهد. خازن، در راه اندازی و شروع کارکرد فن و کمپرسور نقش مهمی دارد که در صورت خراب شدن می تواند مشکلاتی اعم از عدم روشن شدن کمپرسور، فعالیت ضعیف کمپرسور، عدم جریان درست گاز مبرد و فشار پایین آن را به وجود آورد.

 

خرابی برد الکترونیکی

در آخرین مرحله، نمایش ارور ec کولرهای مدل گازی، به خرابی برد الکترونیکی ارتباط داده می شود. به عبارتی در صورتی که برد الکترونیکی کارکرد درستی نداشته باشد، توانایی دریافت اطلاعات درست از سنسورها را از دست می دهد و در نتیجه فشار گاز مبرد را بالا و پایین نشان می دهد که این مورد را به واسطه کد اخطار EC به کاربر اطلاع می دهد.

 

راهکارهای رفع ارور EC کولر گازی

اقداماتی که در صورت مواجه با کد اخطار موردنظر باید مورد انجام قرار بگیرند، به قرار زیر می باشند:

 

خاموش و روشن سازی کولر

برای این کار لازم است که دستگاه را خاموش کرده و کاملا از برق جدا کنید و بعد از نیم ساعت، دوباره آن را روشن کنید. در صورتی که ارور EC، روی صفحه نمایشگر مشاهده نشود، امکان استفاده راحت از آن وجود دارد. چون ارور موردنظر در اثر عدم تعادل سیستمی دستگاه بوده است که با ریست کرن کولر برطرف شد.

 

بررسی اتصالات دستگاه

در هنگام خاموش بودن دستگاه، باید تمامی اتصالات کولر گازی از جمله کندانسور اپراتور و... مورد بررسی قرار بگیرند تا در صورت شل یا خراب بودن، اقدام لازم برای تعمیر یا تعویض آن صورت بگیرد.

 

بررسی نشتی گاز مبرد

نشتی گاز که یکی از علل مهم کاهش فشار گاز دستگاه است با بررسی لوله های گاز مورد سنجش قرار می گیرد. محل نشتی با استفاده از جوشکاری، تعمیر یا تعویض قطعات، ترمیم می شود که این اقدامات باید توسط تعمیرکار مجرب انجام بگیرد.

 

مطالب مرتبط:

علت نشت آب از کولر گازی چیست؟

 

شارژ مجدد گاز مبرد

با سنجش سطح فشار گاز کولر و تایید شدن کمبود فشار آن، لازم است که شارژ گاز مبرد به میزان استاندارد براساس مدل و ظرفیت کولر گازی انجام بگیرد.

 

بررسی سنسور دمای و فشار

در صورت عدم نشتی گاز و تنظیم بودن فشار، باید تست سلامت سنسور دمای اپراتور و سنسور فشار انجام بگیرد. این سنسورها به صورت تخصصی و دقیق با استفاده از ابزار خاص تست می شوند و در صورت خرابی و معیوب بودن، تعویض می گردند.

 

بررسی سلامت برد الکترونیکی

 

سلامت برد الکترونیکی

 

در مرحله آخر برای برطرف کردن ارور ec کولر گازی لازم است که برد الکترونیکی به صورت تخصصی مورد عیب یابی و سنجش قرار بگیرد و مشکلات موجود در سیستم نرم افزاری و سخت افزاری آن توسط تکنسین تعمیرکار مجاز برطرف گردد.

 

اقدامات مهم در مواجه با ارور EC

 

اقدامات مهم در مواجه با ارور EC

 

برای اینکه مشکلات مربوط به کد خطای ec  برای دستگاه پیش نیاید، لازم است که اقداماتی را جهت پیشگیری انجام دهید که ضمن افزایش طول عمر مصرفی کولر گازی در هر برند و مدلی، ممانعت از ایجاد کد خطای ec  صورت بگیرد.

  • حداقل یکبار در طول سال، با کمک گرفتن از تعمیرکار مجاز، اقدام به سرویس کامل این محصول نمایید تا بر این اساس سطح گاز مبرد، فیلترهای هوا، اتصالات، قطعات دستگاه و همچنین کندانسور از نظر نشتی، خرابی و همچنین تمیز بودن مورد بررسی قرار بگیرند و اقدامات لازم برای تعمیر، تعویض و یا تمیزکاری آن ها صورت بگیرد.
  • حتما از محافظ برق جداگانه برای کولر گازی اینورتر و ساده در هر مدلی استفاده کنید تا از نوسانات برق شهری ایمن بماند.
  • دمای کولر را به طور میانگین بین 24 تا 26 درجه سانتیگراد تعیین کنید که دمای پایین تر از این مقدار می تواند منجر به ایجاد فشار کاری بالا برای دستگاه شود.
  • به طور مداوم دستگاه را روشن نگذارید و بعد از چند ساعت کارکرد مداوم، نیم تا یک ساعت آن را خاموش کنید.

 

سخن نهایی

بررسی علل ارور ec کولر گازی و راهکارهای رفع آن، یکی از دغدغه های مهم کاربران کولرهای گازی در هر برند و مدلی می باشد که مجموعه فرافیکس در این مقاله، به ارائه اطلاعات جامع از این مشکل می پردازد و راهنمایی های اصولی را برای کاربران این محصول ارائه می کند. استفاده از راهکارهای رفع کد خطای ec باید توسط تعمیرکار مجرب انجام بگیرد تا آسیبی از نظر فنی و عملکردی به دستگاه وارد نشود.

مقالــــــــات مشابــــــــه

Similar Articles